Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 37
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2102
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4103
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 37
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2102
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4103
Składniki
Zmiksować sucharki, wysypać je do żaroodpornego naczynia lub tortownicy o średnicy 22-25cm,zasypać je cukrem (2 łyżki) i zalać je roztopionym masłem (mozna wymieszać) wstawić do ciepłego iekarnika i piec 7` w termoobiegu 10` bez
Śmietanę ubić,w innym naczyniu zmiksować twaróg z cukrem pudrem i szczypta soli. Wszystko razem wymieszać. Wylać masę na sucharki ( ostudzone) i wstawić do lodówki ( mozna dodać żelatyny ale nie jest to konieczne)
Galaretkę zrobić z malinami, dodaj cukier, jak ostygnie zalej masę z lodówki i ponownie zostaw na kilka godzin w lodówce
Podawaj z Bitą śmietaną