Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu bułeczki z ciasta francuskiego z budyniem.
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 78
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 65
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 272
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 183
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 78
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 65
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 272
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 183
Składniki
Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu lecz dodając 450 ml mleka. Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych części. Nacinamy na połowie prostokątów około 4 paski.
Na nieponacinaną połowę prostokąta nakładamy budyń. Składamy w pół i dociskamy widelcem. Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15-20 minut w temp. 220 stopni.
Gdy bułeczki się upieką i lekko przestygną posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!