Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu bułeczki z ciasta francuskiego z budyniem.
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 9
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 60
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5082
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 67
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 9
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 60
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5082
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 67
Składniki
Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu lecz dodając 450 ml mleka. Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych części. Nacinamy na połowie prostokątów około 4 paski.
Na nieponacinaną połowę prostokąta nakładamy budyń. Składamy w pół i dociskamy widelcem. Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15-20 minut w temp. 220 stopni.
Gdy bułeczki się upieką i lekko przestygną posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!