Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu bułeczki z ciasta francuskiego z budyniem.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1221
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457798
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1479
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2289
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 594
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1221
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457798
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1479
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2289
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 594
Składniki
Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu lecz dodając 450 ml mleka. Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych części. Nacinamy na połowie prostokątów około 4 paski.
Na nieponacinaną połowę prostokąta nakładamy budyń. Składamy w pół i dociskamy widelcem. Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15-20 minut w temp. 220 stopni.
Gdy bułeczki się upieką i lekko przestygną posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!