Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu bułeczki z ciasta francuskiego z budyniem.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21652
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 146
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 326
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 442
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21652
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 146
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 326
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 442
Składniki
Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu lecz dodając 450 ml mleka. Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych części. Nacinamy na połowie prostokątów około 4 paski.
Na nieponacinaną połowę prostokąta nakładamy budyń. Składamy w pół i dociskamy widelcem. Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15-20 minut w temp. 220 stopni.
Gdy bułeczki się upieką i lekko przestygną posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!