Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułki z pieczonym dorszem i cukinią"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Rybę opłucz i osusz. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Filety ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. 3 min przed końcem pieczenia posyp rybę ziarenkami sezamu.
Koperek oraz sałatę opłucz, osusz. Koperek bardzo drobno posiekaj, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Kremowy twarożek wymieszaj ze śmietaną i chrzanem. Przypraw solą oraz pieprzem. Cukinię umyj, wytrzyj. Odetnij końce, a resztę pokrój w niezbyt grube plasterki.
Na patelni rozgrzej trochę oliwy, usmaż na niej plasterki cukinii, oprósz je solą i pieprzem. Bułki przetnij na połówki, opiecz je w tosterze. Upieczoną rybę pokrój na kawałki. Ciepłe bułki posmaruj twarożkiem, przełóż sałatą, cukinią oraz rybą. Każdą warstwę oraz wierzchy bułek posyp koperkiem.Źródło: Tina