Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułki z pieczonym dorszem i cukinią"
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 156
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 31
Klasyczna potrwa ze śledziem (inaczej nazywana Szuba), zazwyczaj serwowana na...
Odsłon: 77
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 156
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 31
Klasyczna potrwa ze śledziem (inaczej nazywana Szuba), zazwyczaj serwowana na...
Odsłon: 77
Składniki
Rybę opłucz i osusz. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Filety ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. 3 min przed końcem pieczenia posyp rybę ziarenkami sezamu.
Koperek oraz sałatę opłucz, osusz. Koperek bardzo drobno posiekaj, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Kremowy twarożek wymieszaj ze śmietaną i chrzanem. Przypraw solą oraz pieprzem. Cukinię umyj, wytrzyj. Odetnij końce, a resztę pokrój w niezbyt grube plasterki.
Na patelni rozgrzej trochę oliwy, usmaż na niej plasterki cukinii, oprósz je solą i pieprzem. Bułki przetnij na połówki, opiecz je w tosterze. Upieczoną rybę pokrój na kawałki. Ciepłe bułki posmaruj twarożkiem, przełóż sałatą, cukinią oraz rybą. Każdą warstwę oraz wierzchy bułek posyp koperkiem.Źródło: Tina