Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki zottułki to bułki typu chałka wykonywane na oryginalnej śmietanie Zott. Z podanych tutaj proporcji wychodzą 2 średniej wielkości brytfanny.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4616
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418119
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4616
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418119
Składniki
Przygotowanie ciasta Połączyć śmietanę, drożdże i cukier. Rozmieszać ze szczyptą soli i dodać żółtko, a następnie wyrobić. Jeśli ciasto będzie za gęste dodać odrobinę mleka. Napełnić gotową masą brytfanny do ciasta (2 średniej wielkości). Zostawić aż do wyrośnięcia.
Pieczenie Następnie upiec w piecyku w temperaturze 150°, aż zrumieni się na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć z foremek na deskę. Smacznego! Podziękowania za przepis dla mamuchy.