Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki zottułki to bułki typu chałka wykonywane na oryginalnej śmietanie Zott. Z podanych tutaj proporcji wychodzą 2 średniej wielkości brytfanny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14393
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16488
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6627
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14393
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16488
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6627
Składniki
Przygotowanie ciasta Połączyć śmietanę, drożdże i cukier. Rozmieszać ze szczyptą soli i dodać żółtko, a następnie wyrobić. Jeśli ciasto będzie za gęste dodać odrobinę mleka. Napełnić gotową masą brytfanny do ciasta (2 średniej wielkości). Zostawić aż do wyrośnięcia.
Pieczenie Następnie upiec w piecyku w temperaturze 150°, aż zrumieni się na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć z foremek na deskę. Smacznego! Podziękowania za przepis dla mamuchy.