Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki zottułki to bułki typu chałka wykonywane na oryginalnej śmietanie Zott. Z podanych tutaj proporcji wychodzą 2 średniej wielkości brytfanny.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 281
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3623
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1848
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3578
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29694
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 281
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3623
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1848
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3578
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29694
Składniki
Przygotowanie ciasta Połączyć śmietanę, drożdże i cukier. Rozmieszać ze szczyptą soli i dodać żółtko, a następnie wyrobić. Jeśli ciasto będzie za gęste dodać odrobinę mleka. Napełnić gotową masą brytfanny do ciasta (2 średniej wielkości). Zostawić aż do wyrośnięcia.
Pieczenie Następnie upiec w piecyku w temperaturze 150°, aż zrumieni się na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć z foremek na deskę. Smacznego! Podziękowania za przepis dla mamuchy.