Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki zottułki to bułki typu chałka wykonywane na oryginalnej śmietanie Zott. Z podanych tutaj proporcji wychodzą 2 średniej wielkości brytfanny.
To danie to hit każdej imprezy, na święta, sylwestra, urodziny czy inne spotk...
Odsłon: 129
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 114
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 66
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 79
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 69
To danie to hit każdej imprezy, na święta, sylwestra, urodziny czy inne spotk...
Odsłon: 129
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 114
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 66
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 79
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 69
Składniki
Przygotowanie ciasta Połączyć śmietanę, drożdże i cukier. Rozmieszać ze szczyptą soli i dodać żółtko, a następnie wyrobić. Jeśli ciasto będzie za gęste dodać odrobinę mleka. Napełnić gotową masą brytfanny do ciasta (2 średniej wielkości). Zostawić aż do wyrośnięcia.
Pieczenie Następnie upiec w piecyku w temperaturze 150°, aż zrumieni się na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć z foremek na deskę. Smacznego! Podziękowania za przepis dla mamuchy.