Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chleb gryczany według przepisu siostry Anastazji"
Dynia doskonale sprawdza się nie tylko jako ozdoba podczas Halloween, ale rów...
Odsłon: 41298
Dynia najsmaczniejsza jest pieczona, oto przepis na przechowanie dyni na zimę...
Odsłon: 92551
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 46
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 22
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 46
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 22
Składniki
Ziemniaki ugotować, przestudzić i zemleć. Zrobić rozczyn: w 1/2 szklanki letniego mleka rozpuścić drożdże, cukier i dodać do 1/2 szklanki mąki. Zarobić i pozostawić do wyrośnięcia.
Zmielone ziemniaki połączyć z pozostałą mąką, pozostałym mlekiem, dodać jaja, sól i wyrośnięty rozczyn. Wyrobić ciasto, dodać ziarna i pozostawić do wyrośnięcia. Przełożyć do wysmarowanych olejem wąskich foremek do połowy ich wysokości.
Odstawić do ponownego wyrośnięcia. Przełożyć formy do gorącego piekarnika i piec w temp. ok. 180°C przez 50 minut.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
drożdżowy ślimak z migdałami
Pieczywo
Szybki chlebek bez glutenu według Ewy Wachowicz
Pieczywo
Bułeczki z cynamonem, rodzynkami i daktylami
Pieczywo
Bułki pszenne z mąką ziemniaczaną
drożdżowy ślimak z migdałami
Słodki, drożdżowy ślimak z migdałami. Pyszny solo do popołudniowej herbaty al...
Odsłon: 329
Szybki chlebek bez glutenu według Ewy Wachowicz
Co powiecie na pyszny, ale jednocześnie bezglutenowy chleb? Przepis Ewy Wacho...
Odsłon: 6712