Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kieszonki schabowe nadziane camembertem i żurawiną"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 112
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 148
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 278
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 45
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 112
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 148
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 278
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 45
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Składniki
ok. 30 minut
Tosty pokruszyć w malakserze. Kotlety schabowe oczyścić, opłukać, wytrzeć do sucha. W każdym kotlecie wyciąć głęboką kieszonkę. Ser camembert pokroić w plasterki, a potem w drobną kostkę.
Jajko wbić na głęboki talerz i roztrzepać widelcem. W nacięcia w kotletach włożyć po porcji sera i żurawinowej konfitury. Brzegi kotletów spiąć wykałaczkami. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Posypać lekko mąką. Panierować w jajku i tostowych okruszkach. Kłaść na mocno rozgrzany olej i smażyć po 3-4 minuty z każdej strony.
Kieszonki schabowe przełożyć na talerze wyściełane roszponką (inną sałatą). Udekorować pomidorkami koktajlowymi.Źródło: Życie na gorąco