Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kieszonki schabowe nadziane camembertem i żurawiną"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
ok. 30 minut
Tosty pokruszyć w malakserze. Kotlety schabowe oczyścić, opłukać, wytrzeć do sucha. W każdym kotlecie wyciąć głęboką kieszonkę. Ser camembert pokroić w plasterki, a potem w drobną kostkę.
Jajko wbić na głęboki talerz i roztrzepać widelcem. W nacięcia w kotletach włożyć po porcji sera i żurawinowej konfitury. Brzegi kotletów spiąć wykałaczkami. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Posypać lekko mąką. Panierować w jajku i tostowych okruszkach. Kłaść na mocno rozgrzany olej i smażyć po 3-4 minuty z każdej strony.
Kieszonki schabowe przełożyć na talerze wyściełane roszponką (inną sałatą). Udekorować pomidorkami koktajlowymi.Źródło: Życie na gorąco