Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aksamitna zupa krem z kalafiora"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5372
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5451
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5372
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5451
Składniki
Ugotuj 2 litry bulionu. Por umyj i pokrój w plasterki. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim por, a pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojony kalafior i zalej bulionem. Gotuj do miękkości.
Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zblenduj na gładko. Dodaj odrobinę śmietany. Podawaj posypaną świeżym lub suszonym tymiankiem.Źródło: Takie jest życie