Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Najpierw wlewamy do dużego garnka wodę,stawiamy na gaz. Dodajemy 2 kostki rosołowe, opakowanie przyprawy chińskiej ,trzemy na tarce najdrobniejszej świeży imbir, solimy i pieprzymy do smaku, wsypujemy suszony imbir oraz chilli, dolewamy sosu sojowego i doprowadzamy do wrzenia.
Następnie kroimy pierś kurczaka na małe kawałeczki, wrzucamy do gotującego się wywaru. Grzyby mun zalewamy w osobnym naczyniu gorącym wywarem i odstawiamy na 15 min. Dodajemy do wywaru pędy bambusa i kukurydzę.
Po 15 minutach dodajemy grzyby mun pokrojone w paski, następnie dodajemy 2 opakowania mrożonych warzyw w paski. Gotujemy krótko,aby warzywa się nie rozpadły i były al''dente. Dodajemy trochę cukru, wciskamy sok z limonki albo cytryny.
Na koniec dodajemy mleczko kokosowe i ewentualnie doprawiamy. Zupa powinna być ostra :)