Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12364
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13249
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5529
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12364
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13249
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5529
Składniki
Myjemy i gotujemy białą kiełbasę, gdy się już ugotuje wyjmujemy ja z wody, czekamy aż się ostudzi i kroimy ją na 4 części potem na plasterki.
Wylewamy wcześniejszą wodę po kiełbasie nalewamy nowej, wrzucamy do garnka pokrojoną kiełbasę, liść laurowy, gałkę muszkatołwą.
Gotujemy jajka na twardo. doprawiamy ,,zupę'''''''' pieprzem, kostką drobiową można także wegetą.
Gdy zacznie się gotować dodajemy barszcz i żurek wcześniej rozrobiony z wodą, śmietanę i 2-3 łyżki chrzanu wedle smaku. Dosypujemy również majeranku czekamy aż się ponownie zagotuje i wlewamy na talerze :) po czym kroimy jajeczko :)
Smacznego