Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2742
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421849
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2171
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2742
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421849
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2171
Składniki
Myjemy i gotujemy białą kiełbasę, gdy się już ugotuje wyjmujemy ja z wody, czekamy aż się ostudzi i kroimy ją na 4 części potem na plasterki.
Wylewamy wcześniejszą wodę po kiełbasie nalewamy nowej, wrzucamy do garnka pokrojoną kiełbasę, liść laurowy, gałkę muszkatołwą.
Gotujemy jajka na twardo. doprawiamy ,,zupę'''''''' pieprzem, kostką drobiową można także wegetą.
Gdy zacznie się gotować dodajemy barszcz i żurek wcześniej rozrobiony z wodą, śmietanę i 2-3 łyżki chrzanu wedle smaku. Dosypujemy również majeranku czekamy aż się ponownie zagotuje i wlewamy na talerze :) po czym kroimy jajeczko :)
Smacznego