Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 377

Dodano:

Odsłon: 16848

Smaczny i zdrowy:)

Składniki

  • buraki, 3 szt
  • czosnek, 4 ząbki
  • sok z połówki cytryny
  • kucharek / vegeta
  • mąka, 1 łyżka
  • śmietana kwaśna 18%, 2 łyzki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Barszcz czerwony

Przygotowanie

  1. Buraki obrać, pokroić w plasterki, zalać wodą. Zagotować. Po zagotowaniu wrzucić czosnek obrany i pokrojony w mniejsze kawałki, przyprawić kucharkiem, wlać sok z cytryny. Gotować 30-40 minut. Następnie jak ktoś chce, zagęścić mąką ze śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń