Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest od mojej babci ktora jest rodowita ukrainka,pyszna zupa ale niestety dosc pracochlonna:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1763
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1540
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1504
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1839
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1763
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1540
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1504
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1839
Składniki
Ugotowac bulion,przecedzic,mieso oddzielic od kosci,odlozyc oddzielone.Obrac buraki i pokroic je w drobne paseczki.Wrzucic buraki na patelnie,dodac olej,ocet,cukier i przecier pomidorowy.Dolac troche bulionu i dusic buraczki w przecierze do stanu polmiekkosci.Na innej patelni ,podsmazyc na masle pokrojona w kostke cebule oraz pokrojone w paseczki marchewke i korzen pietruszki.Do bulionu dorzucic ziemniaki,zagotowac,nastepnie dodac poszatkowana kapuste.Po 15 min. dodac zawartosc obydwu patelni oraz pieprz ,ziele angielskie ,liscie laurowe i gotowac nastepne 15 min.Pod koniec dodac zasmazke zrobiona na masle ,zgnieciony czosnek i natke pietruszki.Odstawic garnek co najmniej na godz.Podac odgrzany ,dokladajac oddzielnie do kazdego talerza:najpierw porcja wolowiny z bulionu,potem duza lyzka smietany i wszystko posypac mieszanka posiekanej natki pietruszki i kopru. Czas gotowania:- ziemniaki -30 min. -kapusta-25 min -podsmazona marchewka i pietruszka-12-15 min -duszone buraczki z przecierem-10-15 min. Na koniec mozna wszystko jeszcze raz osolic i popieprzyc.