Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz z białą kapustą

Barszcz z białą kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 79

Dodano:

Odsłon: 1192

Moje dzieci ją uwielbiają.

Składniki

  • 1 skrzydło z indyka
  • 1-2 marchewki
  • 3 ziemniaki
  • kawałek selera
  • 2 średnie buraki czerwone
  • 2 ząbki czosnku
  • tymianek
  • sól, pieprz
  • 1/4 białej kapusty
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Barszcz z białą kapustą

Przygotowanie

  1. Dla wygody gotowania skrzydło przekroić na zgięciu i obrać ze skóry. Gotować około 20 minut w 1,5 l wody. Ziemniaki, marchewkę, selera i buraki pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Pokrojone warzywa wrzucić do gotującego się wywaru i gotować kolejne 40 minut.

  2. Na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, łyżkę soku z cytryny oraz łyżeczkę tymianku. Doprawiamy solę i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilka minut. Przed podaniem obieramy mięso od kości i wkładamy do zupy. Posypujemy natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń