Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2350
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18108
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2067
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2350
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18108
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2067
Składniki
Dla wygody gotowania skrzydło przekroić na zgięciu i obrać ze skóry. Gotować około 20 minut w 1,5 l wody. Ziemniaki, marchewkę, selera i buraki pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Pokrojone warzywa wrzucić do gotującego się wywaru i gotować kolejne 40 minut.
Na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, łyżkę soku z cytryny oraz łyżeczkę tymianku. Doprawiamy solę i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilka minut. Przed podaniem obieramy mięso od kości i wkładamy do zupy. Posypujemy natką pietruszki.