Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa wigilijna, która obowiązkowo musi pojawić się na każdym Swiątecznym stole.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16659
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5388
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16659
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5388
Składniki
Pokrój buraki, ugotuj razem z z marchewką, pietruszką, selerem.
Po ugotowaniu odcedź, dodaj pół litra soku z kiszonych buraków (kisić tydzień wcześniej, rozpuszczony w szklance wrzącej wody Bulion Knorr. Dopraw do smaku. Odstaw nie przykrywając.
Uszka: Przygotuj ciasto jak na pierogi ale bardziej miękkie. Pokrój w kwadraty, nakładaj farsz ze zmielonych gotowanych grzybów. Okraś grzyby cebulką smażoną na oliwie. Przygotowane uszka rzucaj na wrzątek.