Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz z uszkami

Barszcz  z uszkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 13402

Potrawa wigilijna, która obowiązkowo musi pojawić się na każdym Swiątecznym stole.

Składniki

  • buraki, 1kg
  • seler, 1sztuka
  • bulion grzybokwy Knororr, 1sztuka
  • pietruszka, 1sztuka
  • cebula, 200g
  • marchew, 2sztuki
  • suszone grzyby, 200g
  • Mąka pszenna, 400g
  • woda, 200ml
  • oliwa z oliwek, 50ml
  • sok z suszonych burakow, 500ml
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Barszcz z uszkami

Przygotowanie

  1. Pokrój buraki, ugotuj razem z z marchewką, pietruszką, selerem.

  2. Po ugotowaniu odcedź, dodaj pół litra soku z kiszonych buraków (kisić tydzień wcześniej, rozpuszczony w szklance wrzącej wody Bulion Knorr. Dopraw do smaku. Odstaw nie przykrywając.

  3. Uszka: Przygotuj ciasto jak na pierogi ale bardziej miękkie. Pokrój w kwadraty, nakładaj farsz ze zmielonych gotowanych grzybów. Okraś grzyby cebulką smażoną na oliwie. Przygotowane uszka rzucaj na wrzątek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń