Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa wigilijna, która obowiązkowo musi pojawić się na każdym Swiątecznym stole.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 170
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 909
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 668
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 170
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 909
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 668
Składniki
Pokrój buraki, ugotuj razem z z marchewką, pietruszką, selerem.
Po ugotowaniu odcedź, dodaj pół litra soku z kiszonych buraków (kisić tydzień wcześniej, rozpuszczony w szklance wrzącej wody Bulion Knorr. Dopraw do smaku. Odstaw nie przykrywając.
Uszka: Przygotuj ciasto jak na pierogi ale bardziej miękkie. Pokrój w kwadraty, nakładaj farsz ze zmielonych gotowanych grzybów. Okraś grzyby cebulką smażoną na oliwie. Przygotowane uszka rzucaj na wrzątek.