Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Wielkanoc nie może zabraknąć tej zupki :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13166
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2523
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3680
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4618
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13166
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2523
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3680
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4618
Składniki
Mięso gotujemy na małym ogniu przez godzinę w 3 litrach wody po tym czasie wyjmujemy i kroimy, następnie wkładamy z powrotem do garnka. Kiełbasę pokroimy w plastry i wkładamy do wywaru. Wlać żur, zagotować całość. Gotujemy przez 5 minut. Następnie dodajemy chrzan i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy według uznania, wykładamy na talerze i zalewamy zupą.