Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Wielkanoc nie może zabraknąć tej zupki :)
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1894
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 259
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1894
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 259
Składniki
Mięso gotujemy na małym ogniu przez godzinę w 3 litrach wody po tym czasie wyjmujemy i kroimy, następnie wkładamy z powrotem do garnka. Kiełbasę pokroimy w plastry i wkładamy do wywaru. Wlać żur, zagotować całość. Gotujemy przez 5 minut. Następnie dodajemy chrzan i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy według uznania, wykładamy na talerze i zalewamy zupą.