Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie idealne na gorące dni. Samo zdrowie
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1035
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4439
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2937
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38756
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1035
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4439
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2937
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38756
Składniki
Botwinkę umyć,drobno pokroić ( liście,łodygi i buraczki), cebulę pokroić. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, wrzucić botwinę,cebulę i dusić ok 5 minut, pod koniec dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Zostawić do ostudzenia. Przygotować dużą miskę. Pęczek rzodkiewki pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce, ogórka zetrzeć na grubych oczkach. Szczypiorek i koperek posiekać. Wszystko wrzucić do miski, dodać ostudzoną botwinkę. wlać kefir i jogurt, doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na minimum godzinkę. Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.