Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie idealne na gorące dni. Samo zdrowie
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 115
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3765
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 222
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 176
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 115
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3765
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 222
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 176
Składniki
Botwinkę umyć,drobno pokroić ( liście,łodygi i buraczki), cebulę pokroić. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, wrzucić botwinę,cebulę i dusić ok 5 minut, pod koniec dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Zostawić do ostudzenia. Przygotować dużą miskę. Pęczek rzodkiewki pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce, ogórka zetrzeć na grubych oczkach. Szczypiorek i koperek posiekać. Wszystko wrzucić do miski, dodać ostudzoną botwinkę. wlać kefir i jogurt, doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na minimum godzinkę. Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.