Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukiniowa zupa z melonem"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 550
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 550
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Wyszoruj starannie cukinie, pokrój w kosteczkę. Oczyść dymki. Posiekaj białe i zielone części. Czosnek obierz, pokrój w płatki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Przesmaż czosnek oraz białe części dymki.
W rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej resztę oliwy. Wrzuć pokrojoną cukinię, smaż około 4 minuty. Dodaj zielone części dymki, zalej całość bulionem.
Do garnka z cukinią i bulionem przełóż przesmażony czosnek z cebulą z dymki. Gotuj całość na średnim ogniu pod przykryciem około 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.
Melon obierz, odrzuć pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Przygotuj cztery szpadki. Nadziewaj na nie kostki melona i zrolowane plasterki szynki.
Zupę zdejmij z ognia. Dodaj kremówkę. Kilka łyżek cukinii wyjmij, resztę zmiksuj na krem. Włóż wyjętą cukinię. Zupę posyp skórką z cytryny, podawaj z szaszłykami.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 390 kcal, cena 4,20 zł.Źródło: Świat kobiety