Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatna zupa krem ze szparagów"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki i główki, łodygi pokroić. Bulion zagotować, włożyć pokrojone szparagi (bez główek), gotować 20 min.
Główki szparagów ugotować na parze (można nakryć garnek z bulionem sitkiem, tam umieścić główki i przykryć.
Kawałki szparagów zmiksować z bulionem na gładko. Jeśli są włókna, przetrzeć przez sitko.
Do zupy krem dodać serek, sok z cytryny, doprawić solą, pieprzem, cukrem. Udekorować główkami szparagów.Źródło: Twoje Imperium