Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatna zupa krem ze szparagów"
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 193
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 193
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Składniki
Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki i główki, łodygi pokroić. Bulion zagotować, włożyć pokrojone szparagi (bez główek), gotować 20 min.
Główki szparagów ugotować na parze (można nakryć garnek z bulionem sitkiem, tam umieścić główki i przykryć.
Kawałki szparagów zmiksować z bulionem na gładko. Jeśli są włókna, przetrzeć przez sitko.
Do zupy krem dodać serek, sok z cytryny, doprawić solą, pieprzem, cukrem. Udekorować główkami szparagów.Źródło: Twoje Imperium