Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatna zupa krem ze szparagów"
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 62
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 176
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1613
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 62
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 176
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1613
Składniki
Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki i główki, łodygi pokroić. Bulion zagotować, włożyć pokrojone szparagi (bez główek), gotować 20 min.
Główki szparagów ugotować na parze (można nakryć garnek z bulionem sitkiem, tam umieścić główki i przykryć.
Kawałki szparagów zmiksować z bulionem na gładko. Jeśli są włókna, przetrzeć przez sitko.
Do zupy krem dodać serek, sok z cytryny, doprawić solą, pieprzem, cukrem. Udekorować główkami szparagów.Źródło: Twoje Imperium