Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, sycąca i rozgrzewająca zupa o kremowej konsystencji
Polecam.
Odsłon: 398
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1890
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 604
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1963
Polecam.
Odsłon: 398
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1890
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 604
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1963
Składniki
PRZYGOTOWANIE DYNI 1. Dynię rozkrawamy i obieramy 2. Wydrążamy pestki ze środka, 3. Kroimy na mniejsze części, 4. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, 5. Skrapiamy oliwą, 6. Posypujemy gruboziarnistą solą himalajską, 7. Wstawiamy do nagrzanego (200 stopni) piekarnika na 25-30 min.
PRZYGOTOWANIE BAZY DO ZUPY 1. Obieramy i drobno kroimy cebulę w kostkę, 2. W garnku o grubym dnie podsmażamy cebulę na maśle klarowanym około 3 min, do zeszklenia, 3. Wcześniej obrany Czosnek kroimy w plasterki, i dodajemy do podsmażonej cebuli, całość podsmażamy ok minuty, ciągle mieszając, 4. Uprzednio pokrojoną w plastry Marchew, Pietruszkę i Seler dodajemy do cebuli z czosnkiem i podsmażamy przez chwilę (ja osobiście nie obieram marchewki ani pietruszki), 5. Po podsmażeniu całość podlewamy wodą (koniecznie ciepłą), 6. Dodajemy ziele angielskie, 7. Gotujemy ok 15 min.
PRZYGOTOWANIE PULPECIKÓW 1. Mielone mięso wołowe doprawiamy kminem rzymskim, pieprzem, solą himalajską i czarnuszką, 2. Formujemy pulpeciki o wielkości około 1,5 do 2 cm.
FINALIZACJA 1. Uprzednio przygotowane pulpeciki umieszczamy w przygotowanej bazie zupy, 2. Następnie dodajemy dynię, pokrojone w kostkę ziemniaki, 3. Dodajemy Jalapeno pokrojone w plasterki, 4. Całość gotujemy 20 min, 5. Po upływie 20 min, wyciągamy kawałki dyni, część plastrów marchewki, pietruszki i wszystkie plasterki selera, 6. Przekładamy do blendera podlewamy 4 łyżkami wywaru i blendujemy na kremową gładką masę, 7. Przygotowaną masę przekładamy do garnka z zupą i dokładnie mieszamy, 8. Dodajemy śmietanę oraz starty ser Grana Padano, 9. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką, 10. Całość gotujemy jeszcze około 4 min.