Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Egzotyczna zupa z czipsami z warzyw"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1008
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1008
Składniki
Przygotuj chipsy: jarzyny obierz i pokrój w cieniutkie plasterki. Porcjami smaż na rozgrzanym oleju. Wyłóż je na ręcznik papierowy i oprósz solą.
Cebulę, marchewki i oczyszczoną z nasion papryczkę chilli posiekaj. Obrane mango pokrój w kostkę. Na maśle podsmaż cebulę i chilli, dołóż marchewkę i również podsmaż. Następnie zalej bulionem i gotuj na małym ogniu 10 minut. Dorzuć mango i gotuj jeszcze 5 minut. Zmiksuj.
Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z limonki. Podawaj z natką pietruszki i chipsami.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: średniŹródło: TV14