Do góry

Zupy Przepis na:

Egzotyczna zupa z czipsami z warzyw

Egzotyczna zupa z czipsami z warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 2122

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Egzotyczna zupa z czipsami z warzyw"

Składniki

  • 1 cebula
  • 400 g marchewki
  • 1 duże mango
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka masła
  • 900 ml bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • sok z 1/2 limonki
  • natka pietruszki do dekoracji. Chipsy:  250 g warzyw (burak
  • seler
  • marchewka)
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Egzotyczna zupa z czipsami z warzyw

Przygotowanie

  1. Przygotuj chipsy: jarzyny obierz i pokrój w cieniutkie plasterki. Porcjami smaż na rozgrzanym oleju. Wyłóż je na ręcznik papierowy i oprósz solą.

  2. Cebulę, marchewki i oczyszczoną z nasion papryczkę chilli posiekaj. Obrane mango pokrój w kostkę. Na maśle podsmaż cebulę i chilli, dołóż marchewkę i również podsmaż. Następnie zalej bulionem i gotuj na małym ogniu 10 minut. Dorzuć mango i gotuj jeszcze 5 minut. Zmiksuj.

  3. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z limonki. Podawaj z natką pietruszki i chipsami.

  4. Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: średni

    Źródło: TV14

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń