Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ekspresowa zupa cebulowa z grzanką"
Cebule obieramy, ostrym nożem kroimy na pół, a następnie na cienkie pierścienie.
W garnku roztapiamy masło klarowane. Dodajemy cebulę i podsmażamy kilka minut, mieszając co jakiś czas, aż stanie się szklista i lekko złocista.
Do cebuli dodajemy mąkę, mieszamy i powoli wlewamy bulion warzywny. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy pieprzem, solą i gotujemy ok. 10 minut.
Bagietkę kroimy na 8 kromek. Posypujemy tartym żółtym serem i zapiekamy kilka minut, żeby ser się roztopił, bułka przybrała złoty kolor, a jej brzegi stały się chrupiące.
Zupę rozlewamy na talerze lub do miseczek. Na wierzchu układamy grzanki z serem. Posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Zupę możemy zmiksować blenderem, by miała lżejszą konsystencję.Źródło: Rewia
Zdrowe i smakowite jedzonko. Przygotowanie nie dłuższe niz 1,5 godziny, łączn...
Odsłon: 46
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 8110
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 266
Zdrowe i smakowite jedzonko. Przygotowanie nie dłuższe niz 1,5 godziny, łączn...
Odsłon: 46
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 8110
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 266
Składniki
Cebule obieramy, ostrym nożem kroimy na pół, a następnie na cienkie pierścienie.
W garnku roztapiamy masło klarowane. Dodajemy cebulę i podsmażamy kilka minut, mieszając co jakiś czas, aż stanie się szklista i lekko złocista.
Do cebuli dodajemy mąkę, mieszamy i powoli wlewamy bulion warzywny. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy pieprzem, solą i gotujemy ok. 10 minut.
Bagietkę kroimy na 8 kromek. Posypujemy tartym żółtym serem i zapiekamy kilka minut, żeby ser się roztopił, bułka przybrała złoty kolor, a jej brzegi stały się chrupiące.
Zupę rozlewamy na talerze lub do miseczek. Na wierzchu układamy grzanki z serem. Posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Zupę możemy zmiksować blenderem, by miała lżejszą konsystencję.Źródło: Rewia
Przepisy Zupy
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa krewetkowa
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 101
Zupa ryżanka
Lubicie proste a zarazem smaczne szybkie w przygotowaniu zupy?
Odsłon: 662