Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fakesa – zupa z soczewicy"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Soczewicę dokładnie umyj i zagotuj w 3 litrach wody. Wsyp przyprawy. W tym czasie na tarce zetrzyj marchew kę, a cebulę pokrój w drobną kostkę. Smaż na rozgrzanym oleju, a kiedy się zeszkli, wrzuć marchewkę.
Całość dokładnie wymieszaj i smaż, aż cebula się przyrumieni. Następnie dodaj przecier pomidorowy. Warzywa chwilę przesmaż, a następnie zawartość patelni przelej do garnka z ugotowaną soczewicą.
Zupę gotuj do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku majerankiem. Podawaj z pieczywem zapiekanym z serem.Źródło: Na żywo