Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fakesa – zupa z soczewicy"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 453
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2128
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 49
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 31
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 898
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 453
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2128
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 49
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 31
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 898
Składniki
Soczewicę dokładnie umyj i zagotuj w 3 litrach wody. Wsyp przyprawy. W tym czasie na tarce zetrzyj marchew kę, a cebulę pokrój w drobną kostkę. Smaż na rozgrzanym oleju, a kiedy się zeszkli, wrzuć marchewkę.
Całość dokładnie wymieszaj i smaż, aż cebula się przyrumieni. Następnie dodaj przecier pomidorowy. Warzywa chwilę przesmaż, a następnie zawartość patelni przelej do garnka z ugotowaną soczewicą.
Zupę gotuj do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku majerankiem. Podawaj z pieczywem zapiekanym z serem.Źródło: Na żywo