Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fakesa – zupa z soczewicy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8485
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8485
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Składniki
Soczewicę dokładnie umyj i zagotuj w 3 litrach wody. Wsyp przyprawy. W tym czasie na tarce zetrzyj marchew kę, a cebulę pokrój w drobną kostkę. Smaż na rozgrzanym oleju, a kiedy się zeszkli, wrzuć marchewkę.
Całość dokładnie wymieszaj i smaż, aż cebula się przyrumieni. Następnie dodaj przecier pomidorowy. Warzywa chwilę przesmaż, a następnie zawartość patelni przelej do garnka z ugotowaną soczewicą.
Zupę gotuj do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku majerankiem. Podawaj z pieczywem zapiekanym z serem.Źródło: Na żywo