Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fakesa – zupa z soczewicy"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14596
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19661
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14596
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19661
Składniki
Soczewicę dokładnie umyj i zagotuj w 3 litrach wody. Wsyp przyprawy. W tym czasie na tarce zetrzyj marchew kę, a cebulę pokrój w drobną kostkę. Smaż na rozgrzanym oleju, a kiedy się zeszkli, wrzuć marchewkę.
Całość dokładnie wymieszaj i smaż, aż cebula się przyrumieni. Następnie dodaj przecier pomidorowy. Warzywa chwilę przesmaż, a następnie zawartość patelni przelej do garnka z ugotowaną soczewicą.
Zupę gotuj do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku majerankiem. Podawaj z pieczywem zapiekanym z serem.Źródło: Na żywo