Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku.... pyszna i sycąca, idealna na obiad. Ulubiona potrawa mojego męża :)
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 27
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 55
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 38
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 27
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 55
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 38
Składniki
Fasolę namoczyć w wodzie na 24 godz. Ugotować fasolę w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych, soli i pieprzu. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, do cebuli dodać pokrojony w kostkę boczek i chwilę podsmażyć. Gdy fasola będzie miękka dodać ceulę z boczkiem i nadal gotować. Kurczaka pokroić w kostkę, dodać do gotującej się fasoli. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać koncentrat pomidorowy i zaprawić mąką i mlekiem. Posypać majerankiem. Smacznego!!!