Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku.... pyszna i sycąca, idealna na obiad. Ulubiona potrawa mojego męża :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 158
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1872
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14627
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19684
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 158
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1872
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14627
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19684
Składniki
Fasolę namoczyć w wodzie na 24 godz. Ugotować fasolę w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych, soli i pieprzu. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, do cebuli dodać pokrojony w kostkę boczek i chwilę podsmażyć. Gdy fasola będzie miękka dodać ceulę z boczkiem i nadal gotować. Kurczaka pokroić w kostkę, dodać do gotującej się fasoli. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać koncentrat pomidorowy i zaprawić mąką i mlekiem. Posypać majerankiem. Smacznego!!!