Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku.... pyszna i sycąca, idealna na obiad. Ulubiona potrawa mojego męża :)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1106
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1106
Składniki
Fasolę namoczyć w wodzie na 24 godz. Ugotować fasolę w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych, soli i pieprzu. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, do cebuli dodać pokrojony w kostkę boczek i chwilę podsmażyć. Gdy fasola będzie miękka dodać ceulę z boczkiem i nadal gotować. Kurczaka pokroić w kostkę, dodać do gotującej się fasoli. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać koncentrat pomidorowy i zaprawić mąką i mlekiem. Posypać majerankiem. Smacznego!!!