Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SZYBKO FASOLKA PO BRETOŃSKU. iNNY SMAK NIŻ DO TEJ PORY JADŁAŚ/EŚ. SUPER
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15068
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15068
Składniki
Usmażyć cebulę wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą i pokrojonym boczkiem na odrobince oleju . Dodać pokrojonego w kostkę pomidora. dodajemy przyprawy jak wyżej w ilości wg uznania ( ja daję 2 liście , kilka ziarenek ziela, pół łyzeczki kurkumy). Przesmażyć wszystko razem.
podgrzać wywar i dodać podsmażoną cebulę wraz z kiełbasą i pomidorem. potem połowę sosu słodko kwaśnego. W drugiej połowie rozprowadzamy mąkę i też dodajemy. Do smaku dodajemy przecier ( ja daję 2 łyzeczki).
na koniec dodajemy fasolkę z puszki gotujemy razem ok 5 min i gotowe