Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie rozgrzewające i dodające energii danie jest idealnym posiłkiem w okresie zimowym. Flaczki tak, jak i inne podroby, aby były smaczne, wymagają odpowiedniego przyrządzenia.
Cudowny dodatek do kawy. Świetnie smakują podawane z sosem czekoladowym, opró...
Odsłon: 5607
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 268
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 268
Składniki
Flaki opłukać kilka razy w zimnej wodzie, ostatnie płukanie z dodatkiem łyżki soli. Kupione flaki były już wyczyszczone i pokrojone. Umyte flaki zalać zimną wodą i gotować pod przykryciem do miękkości około 50 minut. Niech Was nie zraża zapach podczas gotowania, gdyż jest on intensywny tylko w czasie gotowania w samej wodzie, którą i tak należy wylać.
Ugotowane flaki przełożyć do gorącego wywaru tak, aby płynu było z 5 cm ponad flaczkami. Dodać listek i ziele angielskie, ewentualnie uzupełnić gorącą wodą.
Marchew, pietruszkę, seler obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki lub pokroić w cieniutkie słupki, przesmażyć z odrobiną masła i dodać do flaczków.
Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć na oleju i dodać do flaków, a na pozostałym oleju podsmażyć papryki, które dodać do gotującej się potrawy.
Czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do garnka, dodać również imbir, gałkę, majeranek i natkę pietruszki. Gotować do miękkości warzyw i flaczków, przyprawić pieprzem i solą do smaku.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ze świeżej papryki
Zupy
Żurek wielkanocny na białej kiełbasie z jajkiem na twardo.
Zupy
Fabada
Zupy
Żurek świąteczny
Zupa ze świeżej papryki
Mam dziś dla was mój wymyślony przepis na pyszną zupkę ugotowaną z papryką św...
Odsłon: 35
Żurek wielkanocny na białej kiełbasie z jajkiem na twardo.
Trudno jest mi wyobrazić sobie wielkanocne śniadanie bez żurku. Dzisiaj pokaż...
Odsłon: 952