Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po weekendzie u mamy- czyli polska klasyka.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4191
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 323
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 808
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3669
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4191
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 323
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 808
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3669
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Składniki
W dużym garnku nastawiamy rosół drobiowy- dodajemy marchew, pietruszke i seler starte na grubych oczkach tarki. W oddzielnym garnku gotujemy do miękkości flaki wolowe. Flaki odlewamy, studzimy i kroimy na paski ok 2,5 cm. Z garnka z rosołem wyjmujemy ugotowane na miękko ćwiartki, studzimy i dzielimy na drobne kawałki mięso. Tak przygotowane flaki i mięso z kurczaka dodajemy do garnka z rosołem, w razie konieczności dolewamy wodą by uzyskać pożądaną gęstość.Do garnka dodajemy pokrojoną na drobno i zeszkloną cebulkę i przyprawy.