Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po weekendzie u mamy- czyli polska klasyka.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 486
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15416
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3289
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 486
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15416
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3289
Składniki
W dużym garnku nastawiamy rosół drobiowy- dodajemy marchew, pietruszke i seler starte na grubych oczkach tarki. W oddzielnym garnku gotujemy do miękkości flaki wolowe. Flaki odlewamy, studzimy i kroimy na paski ok 2,5 cm. Z garnka z rosołem wyjmujemy ugotowane na miękko ćwiartki, studzimy i dzielimy na drobne kawałki mięso. Tak przygotowane flaki i mięso z kurczaka dodajemy do garnka z rosołem, w razie konieczności dolewamy wodą by uzyskać pożądaną gęstość.Do garnka dodajemy pokrojoną na drobno i zeszkloną cebulkę i przyprawy.