Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po weekendzie u mamy- czyli polska klasyka.
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 48
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2364
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 203
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 48
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2364
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 203
Składniki
W dużym garnku nastawiamy rosół drobiowy- dodajemy marchew, pietruszke i seler starte na grubych oczkach tarki. W oddzielnym garnku gotujemy do miękkości flaki wolowe. Flaki odlewamy, studzimy i kroimy na paski ok 2,5 cm. Z garnka z rosołem wyjmujemy ugotowane na miękko ćwiartki, studzimy i dzielimy na drobne kawałki mięso. Tak przygotowane flaki i mięso z kurczaka dodajemy do garnka z rosołem, w razie konieczności dolewamy wodą by uzyskać pożądaną gęstość.Do garnka dodajemy pokrojoną na drobno i zeszkloną cebulkę i przyprawy.