Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po weekendzie u mamy- czyli polska klasyka.
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 14
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 139
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi landrynkowymi witrażami.
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może t...
Odsłon: 21
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 14
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 139
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi landrynkowymi witrażami.
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może t...
Odsłon: 21
Składniki
W dużym garnku nastawiamy rosół drobiowy- dodajemy marchew, pietruszke i seler starte na grubych oczkach tarki. W oddzielnym garnku gotujemy do miękkości flaki wolowe. Flaki odlewamy, studzimy i kroimy na paski ok 2,5 cm. Z garnka z rosołem wyjmujemy ugotowane na miękko ćwiartki, studzimy i dzielimy na drobne kawałki mięso. Tak przygotowane flaki i mięso z kurczaka dodajemy do garnka z rosołem, w razie konieczności dolewamy wodą by uzyskać pożądaną gęstość.Do garnka dodajemy pokrojoną na drobno i zeszkloną cebulkę i przyprawy.