Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gęsta cukiniowa zupa"
Czas ok. 45 min; porcja – 290 kcal, cena 3 zł.
Cebulę obierz, poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Ziemniaki obierz, wypłucz, pokrój na kawałki. Cukinie oczyść, opłucz, pozostaw ze skórką. Odetnij stwardniałe końcówki. Odetnij kilka plasterków, resztę pokrój w kostkę.
W dużym garnku rozgrzej 1-2 łyżki oliwy. Wrzuć posiekaną cebulę i czosnek, smaż na jasnozłoty kolor. Następnie włóż do garnka kostki cukinii i ziemniaki. Chwilę smaż razem. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj do cebuli z czosnkiem.
Wlej bulion (może być z kostki), doprowadź do wrzenia. Gotuj około 20 minut. Na koniec zmiksuj całość na gładki krem razem ze śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem, rozlej do talerzy (lub miseczek z ciasta francuskiego).
Ser pokrój lub pokrusz. Parówki przekrój na połówki, natnij końce, usmaż na oliwie. Następnie na tej samej oliwie przesmaż plasterki cukinii. Zupę posyp serem i listkami natki. Podawaj z parówkami i plasterkami cukinii.
Zioła o intensywnym smaku (np. lubczyk) wrzucaj do zupy na początku gotowania. Zasada ta dotyczy też ziela angielskiego, ziarnistego pieprzu oraz liści laurowych itp. Świeżymi ziołami i mielonymi przyprawami doprawiaj gotowe danie.Źródło: Świat kobiety
Zupa w pół godz.smaczna,lekka i pachnąca wiosną.Serdecznie polecam:)
Odsłon: 504
Szybka i prosta przekąska, pięknie wygląda na stole idealna na różne okazje j...
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 172
Polecam bardzo prostą, szybką w wykonaniu a za razem bardzo smaczną surówkę z...
Odsłon: 122
Szybka i prosta przekąska, pięknie wygląda na stole idealna na różne okazje j...
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 172
Polecam bardzo prostą, szybką w wykonaniu a za razem bardzo smaczną surówkę z...
Odsłon: 122
Składniki
Czas ok. 45 min; porcja – 290 kcal, cena 3 zł.
Cebulę obierz, poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Ziemniaki obierz, wypłucz, pokrój na kawałki. Cukinie oczyść, opłucz, pozostaw ze skórką. Odetnij stwardniałe końcówki. Odetnij kilka plasterków, resztę pokrój w kostkę.
W dużym garnku rozgrzej 1-2 łyżki oliwy. Wrzuć posiekaną cebulę i czosnek, smaż na jasnozłoty kolor. Następnie włóż do garnka kostki cukinii i ziemniaki. Chwilę smaż razem. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj do cebuli z czosnkiem.
Wlej bulion (może być z kostki), doprowadź do wrzenia. Gotuj około 20 minut. Na koniec zmiksuj całość na gładki krem razem ze śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem, rozlej do talerzy (lub miseczek z ciasta francuskiego).
Ser pokrój lub pokrusz. Parówki przekrój na połówki, natnij końce, usmaż na oliwie. Następnie na tej samej oliwie przesmaż plasterki cukinii. Zupę posyp serem i listkami natki. Podawaj z parówkami i plasterkami cukinii.
Zioła o intensywnym smaku (np. lubczyk) wrzucaj do zupy na początku gotowania. Zasada ta dotyczy też ziela angielskiego, ziarnistego pieprzu oraz liści laurowych itp. Świeżymi ziołami i mielonymi przyprawami doprawiaj gotowe danie.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 152
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 160