Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnkowy krem wzbogacony białą fasolką, marchewkowymi wstążkami i fetą.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13483
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 609
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2826
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13483
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 609
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2826
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Mleko z wodą, podgrzewamy w garnku, dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i gotujemy, mieszając często, by nie przypalić mleka.
Otręby mieszamy ze śmietaną i dodajemy do wrzącej zupy, stale mieszając.
Żółtko mieszamy energicznie z sokiem z cytryny i wlewamy powoli do zupy, stale mieszając.
Analogicznie postępujemy z białkiem (dodajemy je, powoli mieszając). Całość doprawiamy majerankiem, koperkiem i pieprzem.
Przygotowujemy marchewkowe wstążki: marchew obieramy, obieraczką do warzyw ścinamy z niej długie paski i kroimy na paseczki o szerokości ok. 2 mm, podsmażamy na patelni teflonowej lub zwykłej na niewielkiej ilości oliwy z oliwek.
Namoczoną wcześniej fasolkę gotujemy, odsączamy i dodajemy do zupy.
Na miseczkę nakładamy marchewkowe wstążki i nalewamy krem z fasolką. Na wierzchu posypujemy danie pokruszoną fetą. Smacznego!