Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnkowy krem wzbogacony białą fasolką, marchewkowymi wstążkami i fetą.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2142
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 102
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 181
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 176
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2142
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 102
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 181
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 176
Składniki
Mleko z wodą, podgrzewamy w garnku, dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i gotujemy, mieszając często, by nie przypalić mleka.
Otręby mieszamy ze śmietaną i dodajemy do wrzącej zupy, stale mieszając.
Żółtko mieszamy energicznie z sokiem z cytryny i wlewamy powoli do zupy, stale mieszając.
Analogicznie postępujemy z białkiem (dodajemy je, powoli mieszając). Całość doprawiamy majerankiem, koperkiem i pieprzem.
Przygotowujemy marchewkowe wstążki: marchew obieramy, obieraczką do warzyw ścinamy z niej długie paski i kroimy na paseczki o szerokości ok. 2 mm, podsmażamy na patelni teflonowej lub zwykłej na niewielkiej ilości oliwy z oliwek.
Namoczoną wcześniej fasolkę gotujemy, odsączamy i dodajemy do zupy.
Na miseczkę nakładamy marchewkowe wstążki i nalewamy krem z fasolką. Na wierzchu posypujemy danie pokruszoną fetą. Smacznego!