Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnkowy krem wzbogacony białą fasolką, marchewkowymi wstążkami i fetą.
Czosnek uwielbiam – dodawałabym go zawsze do każdej potrawy i w każdej ilości...
Odsłon: 3499
Mamy wiosnę, a jednak znów zrobiło się zimno, więc włoska zupa czosnkowa będz...
Odsłon: 5471
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 140
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 73
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 140
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 73
Składniki
Mleko z wodą, podgrzewamy w garnku, dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i gotujemy, mieszając często, by nie przypalić mleka.
Otręby mieszamy ze śmietaną i dodajemy do wrzącej zupy, stale mieszając.
Żółtko mieszamy energicznie z sokiem z cytryny i wlewamy powoli do zupy, stale mieszając.
Analogicznie postępujemy z białkiem (dodajemy je, powoli mieszając). Całość doprawiamy majerankiem, koperkiem i pieprzem.
Przygotowujemy marchewkowe wstążki: marchew obieramy, obieraczką do warzyw ścinamy z niej długie paski i kroimy na paseczki o szerokości ok. 2 mm, podsmażamy na patelni teflonowej lub zwykłej na niewielkiej ilości oliwy z oliwek.
Namoczoną wcześniej fasolkę gotujemy, odsączamy i dodajemy do zupy.
Na miseczkę nakładamy marchewkowe wstążki i nalewamy krem z fasolką. Na wierzchu posypujemy danie pokruszoną fetą. Smacznego!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa Minestrone
Zupy
Kapuśniak do ziemniaków
Zupy
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Zupy
Zupa serowo-cebulowa
Zupa Minestrone
Zupa Minestrone czyli włoska zupa z dużą ilością warzyw z makaronem.
Odsłon: 100
Kapuśniak do ziemniaków
Dzień dobry mam dziś dla was nowy i to mój wymyślony przepis na kapuśniak moc...
Odsłon: 137