Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
400 gram dyni to 132 kcal Pozostałe składniki zupy to woda, łyżka przecieru pomidorowego, łyżka śmietany, łyżka jogurtu (lub tylko jogurt), natka pietruszki, ząbek czosnku i mały kawałek świeżego imbiru. Można dodać jeszcze pestki dyni i trochę sera z niebieską pleśnią. Spora porcja zupy to około 100 kcal! a w tym pietruszka- wspomaga trawienie (i neutralizuje zapach czosnku:) czosnek- przyspiesza spalanie tłuszczu Imbir- wspomaga przemianę materii dynia- bogata w B-karoten, potas, wapń, fosfor i witamin z grupy B. A do tego wszystkiego jest zupełnie pozbawiona sodu. Wspomaga odchudzanie. Nawet po ugotowaniu nie traci cennych właściwości! http://laviesimple.blog.pl/2015/01/19/intensywne-smaki-kremu-z-dyni/
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113004
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 369
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 707
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 542
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113004
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 369
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 707
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 542
Składniki
Zupa jest bardzo łatwa do przygotowania. Jest zima więc trudno sięgnąć po świeżą dynię. Na szczęście producenci mrożonek już wypełnili tą pustkę :) Po rozmrożeniu, gotowałam ją kilka minut. Do ugotowanej dyni dodałam przecier pomidorowy, a w między czasie z imbiru, czosnku i pietruszki zrobiłam „pesto”. Połączyłam je ze śmietaną i jogurtem i wszystko razem trafiło do zupy:)