Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
400 gram dyni to 132 kcal Pozostałe składniki zupy to woda, łyżka przecieru pomidorowego, łyżka śmietany, łyżka jogurtu (lub tylko jogurt), natka pietruszki, ząbek czosnku i mały kawałek świeżego imbiru. Można dodać jeszcze pestki dyni i trochę sera z niebieską pleśnią. Spora porcja zupy to około 100 kcal! a w tym pietruszka- wspomaga trawienie (i neutralizuje zapach czosnku:) czosnek- przyspiesza spalanie tłuszczu Imbir- wspomaga przemianę materii dynia- bogata w B-karoten, potas, wapń, fosfor i witamin z grupy B. A do tego wszystkiego jest zupełnie pozbawiona sodu. Wspomaga odchudzanie. Nawet po ugotowaniu nie traci cennych właściwości! http://laviesimple.blog.pl/2015/01/19/intensywne-smaki-kremu-z-dyni/
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 791
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3055
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 791
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3055
Składniki
Zupa jest bardzo łatwa do przygotowania. Jest zima więc trudno sięgnąć po świeżą dynię. Na szczęście producenci mrożonek już wypełnili tą pustkę :) Po rozmrożeniu, gotowałam ją kilka minut. Do ugotowanej dyni dodałam przecier pomidorowy, a w między czasie z imbiru, czosnku i pietruszki zrobiłam „pesto”. Połączyłam je ze śmietaną i jogurtem i wszystko razem trafiło do zupy:)