Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne,smaczne,lekkostrawne.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 93
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 93
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Mięso,wymieszać z otrębami,jajkiem,tartą bułką,doprawić do smaku,obtoczyć w mące.Zagotować 1 litr wody,osolić,dodać klopsy,gotować 5min.Następnie dodać warzywa i gotować do ich miękkości.
Ugotowane klopsy wyjąć a zupę zmiksować.
Doprawić do smaku,dodać przecier pomidorowy /nie koniecznie/ zupa uzyska bardziej wyrazisty smak,z powrotem włożyć klopsy i zagotować.Posypać koperkiem bazylią,zostawić chwilkę przykryte by przeszła smakiem zieleniny. Tak wykonaną zupkę można też podać maluszkom :)