Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak

Kapuśniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 311

:-)

Składniki

  • Kapusta kiszona 500g
  • Boczek parzony 100g
  • kiełbasa myśliwska 2 szt
  • Marchew 1 szt
  • Cebula 1 szt
  • Pomidor 2 szt
  • Oliwa z oliwek
  • Ziemniaki 5-6 szt
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • Sól i pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kapuśniak

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną gotuję do miękkości z zielem angielskim i liściem laurowym. Marchew obieram i tre na tarce duże oczka.dodaje do kapusty. Kiełbasę kroje na pół. Boczek w paski. Cebulkę w kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Ja gotuję osobno.

  2. Cebulkę smażę na oliwie. Dodaje kiełbasę i boczek ( ja w frytkownicy beztłuszczowej robiłam) dodać pokrojone drobno pomidory.
    Kiedy kapusta jest miękka wrzucam ziemniaki i mięsko. Gotuję jeszcze chwilę wszystko razem. Doprawiam. Dodałam koperek dla świeżości :) pycha

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń