Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8664
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 746
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8664
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 746
Składniki
W rondlu rozpuszczamy 2 łyżki masła. Kapustę oczyszczamy, siekamy i przesmażamy na maśle kilka minut, nie dopuszczając do zrumienienia. Kapustę zalewamy wywarem lub wodą (w takim wypadku możemy dodać kostki rosołowe). Po 10 minutach gotowania dorzucamy do rondla ziemniaki, oczyszczone i pokrojone w plasterki lub w słupki marchewkę i pietruszkę. Całość gotujemy razem do miękkości. Z łyżki mąki i łyżki masła robimy zasmażkę, którą zaprawiamy nasz kapuśniak- nie jest ona jednak konieczna. Koperek siekamy, wsypujemy do zupy, przyprawiamy solą pieprzem i sokiem z cytryny. Serwujemy.