Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 328
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 328
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka z włoszczyzną i 1 plastrem wędzonki, posolić i gotować.
Resztę boczku pokroić w kostkę. Na patelni usmażyć. Gdy już wytopi się tłuszcz zdejmujemy skwarki i dodajemy pokrojoną w talarki cebulę. Zeszklić cebulę i dodać ją do gotującej się zupy.
Gotować aż ziemniaki i włoszczyzna będą miękkie. Następnie zdjąć zupę z ognia i zmiksować. Wcześniej należy wyjąć plaster wędzonki, można go pokroić w kostkę i usmażyć.
Podawać ze skwarkami z boczku i świeżo zmielonym pieprzem.