Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2507
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2859
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101966
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6350
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2507
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2859
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101966
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6350
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka z włoszczyzną i 1 plastrem wędzonki, posolić i gotować.
Resztę boczku pokroić w kostkę. Na patelni usmażyć. Gdy już wytopi się tłuszcz zdejmujemy skwarki i dodajemy pokrojoną w talarki cebulę. Zeszklić cebulę i dodać ją do gotującej się zupy.
Gotować aż ziemniaki i włoszczyzna będą miękkie. Następnie zdjąć zupę z ognia i zmiksować. Wcześniej należy wyjąć plaster wędzonki, można go pokroić w kostkę i usmażyć.
Podawać ze skwarkami z boczku i świeżo zmielonym pieprzem.