Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117059
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8044
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1657
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1338
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117059
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8044
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1657
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1338
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka z włoszczyzną i 1 plastrem wędzonki, posolić i gotować.
Resztę boczku pokroić w kostkę. Na patelni usmażyć. Gdy już wytopi się tłuszcz zdejmujemy skwarki i dodajemy pokrojoną w talarki cebulę. Zeszklić cebulę i dodać ją do gotującej się zupy.
Gotować aż ziemniaki i włoszczyzna będą miękkie. Następnie zdjąć zupę z ognia i zmiksować. Wcześniej należy wyjąć plaster wędzonki, można go pokroić w kostkę i usmażyć.
Podawać ze skwarkami z boczku i świeżo zmielonym pieprzem.