Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19352
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1738
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232200
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19352
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1738
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232200
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka z włoszczyzną i 1 plastrem wędzonki, posolić i gotować.
Resztę boczku pokroić w kostkę. Na patelni usmażyć. Gdy już wytopi się tłuszcz zdejmujemy skwarki i dodajemy pokrojoną w talarki cebulę. Zeszklić cebulę i dodać ją do gotującej się zupy.
Gotować aż ziemniaki i włoszczyzna będą miękkie. Następnie zdjąć zupę z ognia i zmiksować. Wcześniej należy wyjąć plaster wędzonki, można go pokroić w kostkę i usmażyć.
Podawać ze skwarkami z boczku i świeżo zmielonym pieprzem.