Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupka na wiosenne chłody
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1210
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457746
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2278
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 585
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1210
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457746
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2278
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 585
Składniki
Umyte grzyby zalać szklanką przegotowanej wody, odstawić na 2-3 godz. Obraną i umytą włoszczyznę włożyć do garnka, zalać trzema szklankami gorącej wody, dodać grzyby, listek laurowy ziele, pieprz i gotować na małym ogniu ok. 30 min. Wywar przecedzić (marchewkę, pietruszkę i kawałek selera wyjąć i odstawić), wlać do rondla, dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojone w paseczki grzyby, gotować na małym ogniu ok. 20 min. Na patelni rozgrzać smalec, lekko zrumienić na nim drobno pokrojoną cebulę, dodać mąkę i cały czas mieszając smażyć do lekkiego zrumienienia mąki, wlać 2-3 łyżki zimnej wody, zamieszać, dodać do zupy. Ugotowaną marchewkę, pietruszkę i kawałek selera pokroić w kostkę, dodać do zupy. Na koniec zupę doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać i podgrzać.