Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do garnka, zalać 6 szklankami wody. Dodać kostki rosołowe, ziele angielskie i liść laurowy. Zagotować. Z mąki, jajka soli i odrobiny zagnieść ciasto, porwać na małe zacierki. Gdy zupa zacznie wrzeć wrzucić zacierki.Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać czosnek, cebulę. Smażyć do momentu aż cebula będzie miękka. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać cebulę z czosnkiem i boczkiem. Zagotować. Doprawić solą, pieprzem. Na koniec posypać koperkiem. Smacznego