Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klasyczna zupa z dodatkiem szynki"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3879
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1339
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3879
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1339
Składniki
Włoszczyznę i ziemniaki obierz, umyj. Włoszczyznę i skrzydełka włóż do garnka wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Cebulę nadziej na szpikulec, opal nad palnikiem i dodaj do warzyw. Zalej całość wodą i gotuj 20 minut, zdejmując szumowiny. Po tym czasie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, sól i pieprz, gotuj kolejne 20 minut na małym ogniu.
Z wywaru wyjmij włoszczyznę i cebulę. Marchew i seler pokrój w drobną kostkę i dodaj do zupy. Z masła i mąki przygotuj zasmażkę. Dodaj do niej odrobinę wywaru. Całość przelej do garnka, zagotuj, mieszając. Na maśle klarowanym podsmaż pokrojoną w kostkę szynkę (możesz ją zastąpić kiełbasą).
Do misek wlewaj zupę, posyp szynką, dekoruj posiekaną natką pietruszki. Podawaj ze świeżym pieczywem.Źródło: Dobry Tydzień