Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowa zupa jarzynowa"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1454
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1370
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1454
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1370
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Składniki
Kapustę opłucz i poszatkuj, pora potnij w krążki. Pozostałe warzywa obierz, wyszoruj i pokrój w drobną kostkę razem z boczkiem.
Na dużej teflonowej patelni rozpuść masło. Zeszklij najpierw pora, a później dorzuć boczek i podsmaż go na złoto.
Wrzuć do gotującego się wywaru. Dołóż pozostałe warzywa (bez kapusty) i dosyp przyprawy. Dopiero 10 minut przed końcem gotowania dodaj włoską kapustę.
Na koniec zabiel zupę śmietaną wymieszaną z mąką.
Czas: 40 min. 1 porcja = 190 kcalŹródło: Kurier TV