Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowa zupa jarzynowa"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 765
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15213
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4913
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45772
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 765
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15213
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4913
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45772
Składniki
Kapustę opłucz i poszatkuj, pora potnij w krążki. Pozostałe warzywa obierz, wyszoruj i pokrój w drobną kostkę razem z boczkiem.
Na dużej teflonowej patelni rozpuść masło. Zeszklij najpierw pora, a później dorzuć boczek i podsmaż go na złoto.
Wrzuć do gotującego się wywaru. Dołóż pozostałe warzywa (bez kapusty) i dosyp przyprawy. Dopiero 10 minut przed końcem gotowania dodaj włoską kapustę.
Na koniec zabiel zupę śmietaną wymieszaną z mąką.
Czas: 40 min. 1 porcja = 190 kcalŹródło: Kurier TV