Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowa zupa jarzynowa"
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 27
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 55
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 38
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 27
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 55
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 38
Składniki
Kapustę opłucz i poszatkuj, pora potnij w krążki. Pozostałe warzywa obierz, wyszoruj i pokrój w drobną kostkę razem z boczkiem.
Na dużej teflonowej patelni rozpuść masło. Zeszklij najpierw pora, a później dorzuć boczek i podsmaż go na złoto.
Wrzuć do gotującego się wywaru. Dołóż pozostałe warzywa (bez kapusty) i dosyp przyprawy. Dopiero 10 minut przed końcem gotowania dodaj włoską kapustę.
Na koniec zabiel zupę śmietaną wymieszaną z mąką.
Czas: 40 min. 1 porcja = 190 kcalŹródło: Kurier TV