Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej zypu potrzebne jest augolemono (opisane w innych moich przepisach)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93421
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2604
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3465
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1564
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2238
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93421
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2604
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3465
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1564
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2238
Składniki
Do garnka wypełnionego wodą wrzucić cebulę, marchewkę i pora, doprowadź do wrzenia i zdjąć pianę — może się pojawić. Dodać liście laurowe, kostkę rosołową, ziele angielskie, dodać ryż, po 10 minutach wrzucić pokrojonego kurczaka, posolić i popieprzyć do smaku. Kiedy zupa będzie niemal gotowa, dodać liście selera oraz augolemono, 3 minuty po zagotowaniu się, wyłącz. Smacznego!