Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej zypu potrzebne jest augolemono (opisane w innych moich przepisach)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1118
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1124
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13135
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1118
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1124
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13135
Składniki
Do garnka wypełnionego wodą wrzucić cebulę, marchewkę i pora, doprowadź do wrzenia i zdjąć pianę — może się pojawić. Dodać liście laurowe, kostkę rosołową, ziele angielskie, dodać ryż, po 10 minutach wrzucić pokrojonego kurczaka, posolić i popieprzyć do smaku. Kiedy zupa będzie niemal gotowa, dodać liście selera oraz augolemono, 3 minuty po zagotowaniu się, wyłącz. Smacznego!