Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej zypu potrzebne jest augolemono (opisane w innych moich przepisach)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Do garnka wypełnionego wodą wrzucić cebulę, marchewkę i pora, doprowadź do wrzenia i zdjąć pianę — może się pojawić. Dodać liście laurowe, kostkę rosołową, ziele angielskie, dodać ryż, po 10 minutach wrzucić pokrojonego kurczaka, posolić i popieprzyć do smaku. Kiedy zupa będzie niemal gotowa, dodać liście selera oraz augolemono, 3 minuty po zagotowaniu się, wyłącz. Smacznego!