Do góry

Zupy Przepis na:

Kotosupa, czyli grecki rosol z kury

Kotosupa, czyli grecki rosol z kury

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 47

Do tej zypu potrzebne jest augolemono (opisane w innych moich przepisach)

Składniki

  • 1 podwójna pierś kurczaka (cała) pokrojona w kostkę
  • 1 cebula drobno pokrojona
  • 2 liście laurowe
  • Pieprz
  • ziele angielskie (5—7 ziaren)
  • Sól
  • 1 por — cały, pokrojony drobno
  • 1 seler (zielona część, jeśli duży, to pół)
  • 2 marchewki — pokrojone
  • pół szklanki ryżu
  • Kostka rosołowa
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotosupa, czyli grecki rosol z kury

Przygotowanie

  1. Do garnka wypełnionego wodą wrzucić cebulę, marchewkę i pora, doprowadź do wrzenia i zdjąć pianę — może się pojawić.
    Dodać liście laurowe, kostkę rosołową, ziele angielskie, dodać ryż, po 10 minutach wrzucić pokrojonego kurczaka, posolić i popieprzyć do smaku.
    Kiedy zupa będzie niemal gotowa, dodać liście selera oraz augolemono, 3 minuty po zagotowaniu się, wyłącz. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń