Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 434
Dodano: 11.01.2013
Odsłon: 3854
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i starty imbir podsmażam na oliwie z oliwek. Dodaję startą marchewkę (może być na dużych oczkach) i wlewam sok pomarańczowy. Duszę. W osobnym garnku gotuję bulion warzywny. Próbuje wywar z marchewki, jeżeli jest za mało słodki to dodaję brązowy cukier. Wlewam bulion i przyprawiam chili. Wszystko miksuje blenderem na gładki krem. Kleks robię ze śmietanki 36%. Podaję z grzankami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

ABITETOEAT 19 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Na pewno wypróbuje!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ayesha 16 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Robię podobny, tylko daję zdecydowanie mniej imbiru (ok. 1 cm kawałek), rezygnuję z soku pomarańczowego i cukru na rzecz kolendry, curry i świeżej papryczki chili (w niewielkiej ilości). Wychodzi pyszny,. korzenny krem. Polecam! :)0 Kto głosował? | Odpowiedz