Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś światowy Dzień Wegetarian i mimo, że nie zaliczam się do tej grupy, to dla wszystkich łasuchujących po moim blogu, którzy nie jadają mięsa - krem będący niesamowitym doznaniem kulinarnym.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 318
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 64
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 63
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 43
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2298
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 318
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 64
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 63
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 43
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2298
Składniki
Pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i starty imbir podsmażam na oliwie z oliwek. Dodaję startą marchewkę (może być na dużych oczkach) i wlewam sok pomarańczowy. Duszę. W osobnym garnku gotuję bulion warzywny. Próbuje wywar z marchewki, jeżeli jest za mało słodki to dodaję brązowy cukier. Wlewam bulion i przyprawiam chili. Wszystko miksuje blenderem na gładki krem. Kleks robię ze śmietanki 36%. Podaję z grzankami.