Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5858
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5858
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 488
Składniki
Dynię obrać ze skórki , usunąć nasiona, warzywa obrane i pokrojone w kostkę podsmażyć na maśle , zalać bulionem i gotować ok 20 min na średnim ogniu . Kiedy warzywa będą miękkie dodać przyprawy i zmiksować .
Propozycja podania : z pestkami dyni , groszkiem ptysiowym i śmietaną.