Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremowa zupa kurkowo-borowikowa"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10970
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1181
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11643
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 898
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10970
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1181
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11643
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 898
Składniki
Umyj i oczyść grzyby, pokrój na mniejsze kawałki.
Bekon pokrój na małe kawałki, cebulę posiekaj. Podsmaż na patelni, aż cebula się zrumieni, a bekon zrobi się chrupiący.
Dodaj pokrojone grzyby i podsmażaj około 20 minut. Przełóż do garnka, zalej bulionem i gotuj 10 minut. Wymieszaj śmietanę z mąką. Wlej do garnka, mieszając, zagotuj. Dodaj sól i pieprz do smaku, możesz też nieco zaostrzyć zupę, dodając odrobinę soku z cytryny.
: Zupa zyska świeży aromat, jeśli dodasz sporą porcję posiekanego kopru.Źródło: Olivia