Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowa zupa porowa"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 610
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3767
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 325
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 589
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 610
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3767
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 325
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 589
Składniki
Obraną cebulę pok rój w kosteczkę. Oczyść starannie, opłucz, posiekaj w cienkie krążki por. W rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj krążki pora. Smaż, mieszając, 3-5 minut.
Warzywa zalej bulionem (może być z kos tki). Gotuj zupę na średnim ogniu ok. 30 minut. Zmiksuj na krem (odłóż część krążków pora). Dopraw solą, pieprzem, gałką i kurkumą. Włóż odłożone krążki. Podawaj z grzankami z opieczonych tostów.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 260 kcal, cena 1,30 zł.Źródło: Świat kobiety