Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowa zupa porowa"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26079
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8948
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26079
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8948
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Składniki
Obraną cebulę pok rój w kosteczkę. Oczyść starannie, opłucz, posiekaj w cienkie krążki por. W rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj krążki pora. Smaż, mieszając, 3-5 minut.
Warzywa zalej bulionem (może być z kos tki). Gotuj zupę na średnim ogniu ok. 30 minut. Zmiksuj na krem (odłóż część krążków pora). Dopraw solą, pieprzem, gałką i kurkumą. Włóż odłożone krążki. Podawaj z grzankami z opieczonych tostów.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 260 kcal, cena 1,30 zł.Źródło: Świat kobiety