Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka ziemniaków i cebula, czyli krupnik bez kaszy. (przepis autorski)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 908
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 908
Składniki
1. Nastawić w garnku na zupę (2-litrowym) do gotowania ok. litra wody. Dodać margarynę, warzywa, szczypiorek, czosnek, zioła prowansalskie, kwasek cytrynowy, len mielony, skroić ok. 1/5 cebuli - w pasma, dodać pół szklanki mleka, wymieszać. 2. Resztę cebuli pokroić, zblendować, dodając mleka i pieprzu. Wlać uzyskaną papkę do zupy. Ziemniaki skroić i zblendować dodając wodę. Przenieść papkę ziemniaczaną do zupy, wymieszać (uwaga: nie blendować samych warzyw bez dodania płynów!).
Gotować 20-30 min. Doprawić solą do smaku. Można dolać wody, jeśli się uzna, że zupa jest za gęsta. Smacznego!