Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka ziemniaków i cebula, czyli krupnik bez kaszy. (przepis autorski)
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2238
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 418
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5453
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2238
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 418
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5453
Składniki
1. Nastawić w garnku na zupę (2-litrowym) do gotowania ok. litra wody. Dodać margarynę, warzywa, szczypiorek, czosnek, zioła prowansalskie, kwasek cytrynowy, len mielony, skroić ok. 1/5 cebuli - w pasma, dodać pół szklanki mleka, wymieszać. 2. Resztę cebuli pokroić, zblendować, dodając mleka i pieprzu. Wlać uzyskaną papkę do zupy. Ziemniaki skroić i zblendować dodając wodę. Przenieść papkę ziemniaczaną do zupy, wymieszać (uwaga: nie blendować samych warzyw bez dodania płynów!).
Gotować 20-30 min. Doprawić solą do smaku. Można dolać wody, jeśli się uzna, że zupa jest za gęsta. Smacznego!