Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka ziemniaków i cebula, czyli krupnik bez kaszy. (przepis autorski)
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2894
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 397
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2894
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 397
Składniki
1. Nastawić w garnku na zupę (2-litrowym) do gotowania ok. litra wody. Dodać margarynę, warzywa, szczypiorek, czosnek, zioła prowansalskie, kwasek cytrynowy, len mielony, skroić ok. 1/5 cebuli - w pasma, dodać pół szklanki mleka, wymieszać. 2. Resztę cebuli pokroić, zblendować, dodając mleka i pieprzu. Wlać uzyskaną papkę do zupy. Ziemniaki skroić i zblendować dodając wodę. Przenieść papkę ziemniaczaną do zupy, wymieszać (uwaga: nie blendować samych warzyw bez dodania płynów!).
Gotować 20-30 min. Doprawić solą do smaku. Można dolać wody, jeśli się uzna, że zupa jest za gęsta. Smacznego!