Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe danie na zimowe wieczory
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 121
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 221
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 121
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 221
Składniki
żeberka pokroić na kawałki,włożyć do garnka,dodać lekko przesiekaną kapustę,pokrojone w kostkę jarzyny,liście laurowe,ziele,zalać 3lwody,gotować na wolnym ogniu do miękkości
gdy żeberka będą odchodzić od kości,w osobnym garnku w osolonej wodzie ugotować ziemniaki
na patelni zrobić z masła i mąki jasną zasmażkę,rozprowadzić odrobiną przestudzonej wody spod ziemniaków,wlać do garnka z żeberkami,zagotować,doprawić do smaku,podawać z odcedzonymi ziemniakami