Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe danie na zimowe wieczory
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5284
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5284
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
żeberka pokroić na kawałki,włożyć do garnka,dodać lekko przesiekaną kapustę,pokrojone w kostkę jarzyny,liście laurowe,ziele,zalać 3lwody,gotować na wolnym ogniu do miękkości
gdy żeberka będą odchodzić od kości,w osobnym garnku w osolonej wodzie ugotować ziemniaki
na patelni zrobić z masła i mąki jasną zasmażkę,rozprowadzić odrobiną przestudzonej wody spod ziemniaków,wlać do garnka z żeberkami,zagotować,doprawić do smaku,podawać z odcedzonymi ziemniakami