Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe danie na zimowe wieczory
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1642
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2651
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1642
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2651
Składniki
żeberka pokroić na kawałki,włożyć do garnka,dodać lekko przesiekaną kapustę,pokrojone w kostkę jarzyny,liście laurowe,ziele,zalać 3lwody,gotować na wolnym ogniu do miękkości
gdy żeberka będą odchodzić od kości,w osobnym garnku w osolonej wodzie ugotować ziemniaki
na patelni zrobić z masła i mąki jasną zasmażkę,rozprowadzić odrobiną przestudzonej wody spod ziemniaków,wlać do garnka z żeberkami,zagotować,doprawić do smaku,podawać z odcedzonymi ziemniakami