Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupka jest bardzo szybka i smakuje wyśmienicie
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 135
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3804
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 241
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 216
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 135
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3804
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 241
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 216
Składniki
Pory dokładnie myjemy, aby nie w zupie nie znalazło się nieco ziemi :). Kroimy w plastrerki do miejsca, gdzie zaczynają się zielone liście-tych nie wykorzystujemy. Tak pokrojone pory i pokrojone ząbki czosnku smażymy na masełku około 10 minut nie dlużej. W trakcie gdy smażą się pory wlewamy do garnka wodę, wrzucamy kostki rosołowe, wkładamy obraną marchew i czekamy az się zagotuje. Przekładamy wczesniej przesmażone pory z patelni i gotyjemy razem kolejne 10-15 minut. Zdejmujemy z ognia, mikserem rozdrabniamy zawarte w zupie warzywka (można to też zrobić blenderem). Pieprzymi i solimy do smaku. Kromki chlebka tostowego kroimy na kwadraciki wielkości 1*1cm i smazymy na złoto na patelni (można na masełku-będą smaczniejsze). Podajmey w osobnym naczyniu ponieważ dodane do zupy szybko zmiękną i zrobi się papka a nie zupa. Śmietana jako kleks lub do całej zupki. Ilość wody jest podana "na oko", jeśli ktoś lubi gęstszą lub rzadszą dozuje ilośc wody według swoich upodobań. Smacznego :)