Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupka jest bardzo szybka i smakuje wyśmienicie
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 30
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 65
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 40
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 30
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 65
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 40
Składniki
Pory dokładnie myjemy, aby nie w zupie nie znalazło się nieco ziemi :). Kroimy w plastrerki do miejsca, gdzie zaczynają się zielone liście-tych nie wykorzystujemy. Tak pokrojone pory i pokrojone ząbki czosnku smażymy na masełku około 10 minut nie dlużej. W trakcie gdy smażą się pory wlewamy do garnka wodę, wrzucamy kostki rosołowe, wkładamy obraną marchew i czekamy az się zagotuje. Przekładamy wczesniej przesmażone pory z patelni i gotyjemy razem kolejne 10-15 minut. Zdejmujemy z ognia, mikserem rozdrabniamy zawarte w zupie warzywka (można to też zrobić blenderem). Pieprzymi i solimy do smaku. Kromki chlebka tostowego kroimy na kwadraciki wielkości 1*1cm i smazymy na złoto na patelni (można na masełku-będą smaczniejsze). Podajmey w osobnym naczyniu ponieważ dodane do zupy szybko zmiękną i zrobi się papka a nie zupa. Śmietana jako kleks lub do całej zupki. Ilość wody jest podana "na oko", jeśli ktoś lubi gęstszą lub rzadszą dozuje ilośc wody według swoich upodobań. Smacznego :)