Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupka jest bardzo szybka i smakuje wyśmienicie
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1682
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1480
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1688
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1682
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1480
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1688
Składniki
Pory dokładnie myjemy, aby nie w zupie nie znalazło się nieco ziemi :). Kroimy w plastrerki do miejsca, gdzie zaczynają się zielone liście-tych nie wykorzystujemy. Tak pokrojone pory i pokrojone ząbki czosnku smażymy na masełku około 10 minut nie dlużej. W trakcie gdy smażą się pory wlewamy do garnka wodę, wrzucamy kostki rosołowe, wkładamy obraną marchew i czekamy az się zagotuje. Przekładamy wczesniej przesmażone pory z patelni i gotyjemy razem kolejne 10-15 minut. Zdejmujemy z ognia, mikserem rozdrabniamy zawarte w zupie warzywka (można to też zrobić blenderem). Pieprzymi i solimy do smaku. Kromki chlebka tostowego kroimy na kwadraciki wielkości 1*1cm i smazymy na złoto na patelni (można na masełku-będą smaczniejsze). Podajmey w osobnym naczyniu ponieważ dodane do zupy szybko zmiękną i zrobi się papka a nie zupa. Śmietana jako kleks lub do całej zupki. Ilość wody jest podana "na oko", jeśli ktoś lubi gęstszą lub rzadszą dozuje ilośc wody według swoich upodobań. Smacznego :)