Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na zimowe obiady - otworzy się słoik, doda wędlinę, koncentrat, przyprawi do smaku i można jeść. (przepis z dodatku do Poradnika Domowego)
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4289
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2571
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3319
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11239
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4289
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2571
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3319
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11239
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Oczyszczone z pestek i opłukane strąki papryki pokroić w paski, a obraną cebulę - w plastry. W rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę, a gdy się zeszkli dodac pomidory i paprykę. Po 10 minutach doprawić solą i cukrem, dusic jeszcze chwilę. Gorące leczo nałożyć do wyparzonych słoików i zakręcić. Czas pasteryzacji wynosi 30-40 minut (w zalezności od wielkości sloika).