Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na zimowe obiady - otworzy się słoik, doda wędlinę, koncentrat, przyprawi do smaku i można jeść. (przepis z dodatku do Poradnika Domowego)
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 83
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 83
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Oczyszczone z pestek i opłukane strąki papryki pokroić w paski, a obraną cebulę - w plastry. W rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę, a gdy się zeszkli dodac pomidory i paprykę. Po 10 minutach doprawić solą i cukrem, dusic jeszcze chwilę. Gorące leczo nałożyć do wyparzonych słoików i zakręcić. Czas pasteryzacji wynosi 30-40 minut (w zalezności od wielkości sloika).