Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na zimowe obiady - otworzy się słoik, doda wędlinę, koncentrat, przyprawi do smaku i można jeść. (przepis z dodatku do Poradnika Domowego)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 752
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424913
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 752
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424913
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Oczyszczone z pestek i opłukane strąki papryki pokroić w paski, a obraną cebulę - w plastry. W rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę, a gdy się zeszkli dodac pomidory i paprykę. Po 10 minutach doprawić solą i cukrem, dusic jeszcze chwilę. Gorące leczo nałożyć do wyparzonych słoików i zakręcić. Czas pasteryzacji wynosi 30-40 minut (w zalezności od wielkości sloika).