Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kryzys egzystencjalny, gdy chcemy przypomnieć sobie letnie smaki w zimowy chłód.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 87
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2645
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 803
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1571
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14195
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 87
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2645
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 803
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1571
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14195
Składniki
Cukinię obrać, wyciąć nasionka i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Paprykę pozbawić pestek i pokroić w dosyć drobne paski lub kostkę. Pomidory sparzyć, pozbawić skórki i pokroić na niezbyt małe kawałki.
Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną paprykę. Gdy nieco zmięknie dodajemy cukinię, a następnie pomidory. Dusimy do miękkości. Dodajemy do smaku sól, pieprz i zioła.
Leczo wkładamy do wyparzonych słoików i dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy około 20 min.
Takie leczo możemy w późniejszym okresie dodać do podduszonej z kiełbaską cebuli i w najsilniejsze mrozy rozkoszować się smakami lata.