Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kryzys egzystencjalny, gdy chcemy przypomnieć sobie letnie smaki w zimowy chłód.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15203
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15203
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Składniki
Cukinię obrać, wyciąć nasionka i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Paprykę pozbawić pestek i pokroić w dosyć drobne paski lub kostkę. Pomidory sparzyć, pozbawić skórki i pokroić na niezbyt małe kawałki.
Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną paprykę. Gdy nieco zmięknie dodajemy cukinię, a następnie pomidory. Dusimy do miękkości. Dodajemy do smaku sól, pieprz i zioła.
Leczo wkładamy do wyparzonych słoików i dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy około 20 min.
Takie leczo możemy w późniejszym okresie dodać do podduszonej z kiełbaską cebuli i w najsilniejsze mrozy rozkoszować się smakami lata.