Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne LECZO-szybko,łatwo,tanio- dla osób które nie lubią leczo z cukinią.Serdecznie polecam!
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29060
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 258
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 140
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33688
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2526
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29060
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 258
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 140
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33688
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2526
Składniki
Na początku przygotowujemy składniki: * wydrążamy środki z papryki, kroimy w ćwiartki a następnie w poziome paski (szer. 5mm.)Jeżeli lubimy ostre potrawy możemy dodać papryczkę chilli. **Cebulę kroimy na pół a następnie w półkrążki podobnej grubości jak papryka. ***Kiełbasę obieramy ze skórki , kroimy wzdłuż a następnie na półkrążki (szer.ok. 5mm.) ****Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki a następnie kroimy w ósemki *****Na patelni rozgrzewamy smalec i smażymy na nim kiełbaskę ******Gdy kiełbasa będzie dobrze przysmażona wrzucamy do niej cebulkę i chwilę smażymy(tak aby cebula nie zmieniła koloru) *******Następnie kiełbasę wraz z cebulą i smalcem przekładamy do rondla (większego garnka) dodajemy całą paprykę dolewamy ok.0,5 szklanki wody dodajemy kostki rosołowe i dusimy pod przykryciem (co jakiś czas mieszamy) ********Gdy papryka będzie średnio miękka dodajemy pomidory i dusimy, aż się rozpłyną. Przyprawiamy oregano, pieprzem, odrobiną cukru i soli, dodajemy paprykę ostrą i słodką oraz doprawiamy sosem sojowym. Proszę pamiętać ,że papryka nie może być rozgotowana a leczo podajemy z chlebem.ZYCZĘ SMACZNEGO!!!!!!!!!!