Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne LECZO-szybko,łatwo,tanio- dla osób które nie lubią leczo z cukinią.Serdecznie polecam!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4274
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 673
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 996
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3932
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 803
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4274
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 673
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 996
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3932
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 803
Składniki
Na początku przygotowujemy składniki: * wydrążamy środki z papryki, kroimy w ćwiartki a następnie w poziome paski (szer. 5mm.)Jeżeli lubimy ostre potrawy możemy dodać papryczkę chilli. **Cebulę kroimy na pół a następnie w półkrążki podobnej grubości jak papryka. ***Kiełbasę obieramy ze skórki , kroimy wzdłuż a następnie na półkrążki (szer.ok. 5mm.) ****Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki a następnie kroimy w ósemki *****Na patelni rozgrzewamy smalec i smażymy na nim kiełbaskę ******Gdy kiełbasa będzie dobrze przysmażona wrzucamy do niej cebulkę i chwilę smażymy(tak aby cebula nie zmieniła koloru) *******Następnie kiełbasę wraz z cebulą i smalcem przekładamy do rondla (większego garnka) dodajemy całą paprykę dolewamy ok.0,5 szklanki wody dodajemy kostki rosołowe i dusimy pod przykryciem (co jakiś czas mieszamy) ********Gdy papryka będzie średnio miękka dodajemy pomidory i dusimy, aż się rozpłyną. Przyprawiamy oregano, pieprzem, odrobiną cukru i soli, dodajemy paprykę ostrą i słodką oraz doprawiamy sosem sojowym. Proszę pamiętać ,że papryka nie może być rozgotowana a leczo podajemy z chlebem.ZYCZĘ SMACZNEGO!!!!!!!!!!