Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PROSTE,TANIE, SMACZNEI I PIEKIELNIE PIKANTNE:)))
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5308
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8594
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17452
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 593
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5308
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8594
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17452
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 593
Składniki
Cebulę smażymy na złoty kolor (najlepiej na wcześniej utopionych skwarkach słoniny) Dodajemy pokrojoną w cienkie krążki paprykę żółtą i czerwoną. Dusimy kilka minut.Wrzucamy cukinię pokrojoną w średnie kosteczki. Następnie po chwili boczek wędzony wcześniej pokrojony na cienkie paski oraz kiełbaskę pokrojoną w małe krążki. Całość znowu dusimy kilka minut. Dodajemy przyprawy : szczypta vegety,pieprzu,papryki czerwonej ostrej i łagodnej, odrobina ziarenek smaku "winiary"(doskonałe do rosołu), oregano i całość ponownie dusimy. Następnie dodajemy wyparzone pomidory i pokrojone na ósemnki. Chwilke dusimy do miękkości ostatniego składnika. Podajemy z pieczywem lub makaronem. Na koniec gdy danie już znajdzie sie na talerzu, można posypać startym serem żółtym i i natką zielonej pietruszki . Pychotka :))) SMACZNEGO