Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia w takiej formie na pewno Wam będzie smakować!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 754
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 405
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15165
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1848
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 754
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 405
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15165
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1848
Składniki
Oczyszczoną dynię kroimy w kosteczkę. W rondlu rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej czosnek uważając aby się nie przypalił. Kiedy lekko się zrumieni do rondla wrzucamy pokrojoną dynię i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Następnie do całości wlewamy ok. 1 szklanki wody i gotujemy na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. W tym czasie należy połamać spaghetti na ok. pięć części. Kiedy dynia zacznie tworzyć krem należy wyciągnąć z niej ząbki czosnku, wsypać do niej kawałki spaghetti, posolić, popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i podlać wodą. Od tego momentu nie opuszczamy naszego rondla! Całość cały czas mieszamy, aż do momentu kiedy nasze spaghetti się ugotuje. Jeżeli woda wyparuje a makaron będzie nadal twardy należy podlać go odrobiną wody, ale nie za dużo, bo sos będzie za rzadki. Pod koniec gotowania wsypujemy parmezan. Całość wyłączamy kiedy makaron będzie ugotowany. Tak przygotowane spaghetti najwygodniej jeść łyżką. Życzymy smacznego!