Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia w takiej formie na pewno Wam będzie smakować!
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1192
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 435
Święta Bożego Narodzenia muszą pachnieć piernikiem. Jeśli nie chcesz piec cał...
Odsłon: 1393
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1192
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 435
Święta Bożego Narodzenia muszą pachnieć piernikiem. Jeśli nie chcesz piec cał...
Odsłon: 1393
Składniki
Oczyszczoną dynię kroimy w kosteczkę. W rondlu rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej czosnek uważając aby się nie przypalił. Kiedy lekko się zrumieni do rondla wrzucamy pokrojoną dynię i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Następnie do całości wlewamy ok. 1 szklanki wody i gotujemy na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. W tym czasie należy połamać spaghetti na ok. pięć części. Kiedy dynia zacznie tworzyć krem należy wyciągnąć z niej ząbki czosnku, wsypać do niej kawałki spaghetti, posolić, popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i podlać wodą. Od tego momentu nie opuszczamy naszego rondla! Całość cały czas mieszamy, aż do momentu kiedy nasze spaghetti się ugotuje. Jeżeli woda wyparuje a makaron będzie nadal twardy należy podlać go odrobiną wody, ale nie za dużo, bo sos będzie za rzadki. Pod koniec gotowania wsypujemy parmezan. Całość wyłączamy kiedy makaron będzie ugotowany. Tak przygotowane spaghetti najwygodniej jeść łyżką. Życzymy smacznego!