Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 560
Dodano: 26.10.2008
Odsłon: 3454
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Oczyszczoną dynię kroimy w kosteczkę. W rondlu rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej czosnek uważając aby się nie przypalił. Kiedy lekko się zrumieni do rondla wrzucamy pokrojoną dynię i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Następnie do całości wlewamy ok. 1 szklanki wody i gotujemy na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. W tym czasie należy połamać spaghetti na ok. pięć części. Kiedy dynia zacznie tworzyć krem należy wyciągnąć z niej ząbki czosnku, wsypać do niej kawałki spaghetti, posolić, popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i podlać wodą. Od tego momentu nie opuszczamy naszego rondla! Całość cały czas mieszamy, aż do momentu kiedy nasze spaghetti się ugotuje. Jeżeli woda wyparuje a makaron będzie nadal twardy należy podlać go odrobiną wody, ale nie za dużo, bo sos będzie za rzadki. Pod koniec gotowania wsypujemy parmezan. Całość wyłączamy kiedy makaron będzie ugotowany. Tak przygotowane spaghetti najwygodniej jeść łyżką. Życzymy smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

socharena 26 października 2008Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam dynię...Chętnie skorzystam z przepisu.Pozdrawiam:)3 Kto głosował? | Odpowiedz