Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z warzyw ekologicznych z mięsem drobiowym. Mam właśnie warzywka bez chemii i często ta zupa gości na moim stole. Jeśli zostaje z obiadu, przechowuję w lodówce na drugi dzień.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 320
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1111
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4137
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 320
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1111
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4137
Składniki
Woda, mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, kostka EKO- gotujemy do miękkości mięsa
Kroimy/ścieramy warzywa: pomidory, paprykę, cebulę -w kostkę; por – w krążki; seler, marchew, pietruszkę, cukinię - na tarce o grubych oczkach;
Na 2 łyżkach oleju rzepakowego, na patelni, podsmażamy cebulę i ½ pomidorów, po chwili dodajemy śmietanę z mąką (dokładnie wymieszać w szklance), aby uzyskać rodzaj pulpy pomidorowej.
Gdy mięso jest miękkie, dodajemy do wywaru wszystkie warzywa (łącznie z pulpą pomidorową) i zarzucamy zupę makaronem; gotujemy około 30 minut.
Kroimy grubo zieleninę i dodajemy do zupy 5-10 minut przed końcem. Doprawiamy solą i pieprzem mielonym.