Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z warzyw ekologicznych z mięsem drobiowym. Mam właśnie warzywka bez chemii i często ta zupa gości na moim stole. Jeśli zostaje z obiadu, przechowuję w lodówce na drugi dzień.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 832
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1707
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6227
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8990
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 832
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1707
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6227
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8990
Składniki
Woda, mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, kostka EKO- gotujemy do miękkości mięsa
Kroimy/ścieramy warzywa: pomidory, paprykę, cebulę -w kostkę; por – w krążki; seler, marchew, pietruszkę, cukinię - na tarce o grubych oczkach;
Na 2 łyżkach oleju rzepakowego, na patelni, podsmażamy cebulę i ½ pomidorów, po chwili dodajemy śmietanę z mąką (dokładnie wymieszać w szklance), aby uzyskać rodzaj pulpy pomidorowej.
Gdy mięso jest miękkie, dodajemy do wywaru wszystkie warzywa (łącznie z pulpą pomidorową) i zarzucamy zupę makaronem; gotujemy około 30 minut.
Kroimy grubo zieleninę i dodajemy do zupy 5-10 minut przed końcem. Doprawiamy solą i pieprzem mielonym.