Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z warzyw ekologicznych z mięsem drobiowym. Mam właśnie warzywka bez chemii i często ta zupa gości na moim stole. Jeśli zostaje z obiadu, przechowuję w lodówce na drugi dzień.
Woda, mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, kostka EKO- gotujemy do miękkości mięsa
Kroimy/ścieramy warzywa: pomidory, paprykę, cebulę -w kostkę; por – w krążki; seler, marchew, pietruszkę, cukinię - na tarce o grubych oczkach;
Na 2 łyżkach oleju rzepakowego, na patelni, podsmażamy cebulę i ½ pomidorów, po chwili dodajemy śmietanę z mąką (dokładnie wymieszać w szklance), aby uzyskać rodzaj pulpy pomidorowej.
Gdy mięso jest miękkie, dodajemy do wywaru wszystkie warzywa (łącznie z pulpą pomidorową) i zarzucamy zupę makaronem; gotujemy około 30 minut.
Kroimy grubo zieleninę i dodajemy do zupy 5-10 minut przed końcem.
Doprawiamy solą i pieprzem mielonym.
To jedna z niewielu zup, które powtarzamy bardzo często. Przeważnie robimy po...
Odsłon: 2009
Bardzo szybkie i proste danie. Idealnie nadaje się do zabrania w pudełku do p...
Odsłon: 2119
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 218
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna i pożywna sałatka warzywna z dodatkiem wędzonego kurczaka. Opr...
Odsłon: 88
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 59
Bardzo szybkie i proste danie. Idealnie nadaje się do zabrania w pudełku do p...
Odsłon: 2119
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 218
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna i pożywna sałatka warzywna z dodatkiem wędzonego kurczaka. Opr...
Odsłon: 88
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 59
Składniki
Woda, mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, kostka EKO- gotujemy do miękkości mięsa
Kroimy/ścieramy warzywa: pomidory, paprykę, cebulę -w kostkę; por – w krążki; seler, marchew, pietruszkę, cukinię - na tarce o grubych oczkach;
Na 2 łyżkach oleju rzepakowego, na patelni, podsmażamy cebulę i ½ pomidorów, po chwili dodajemy śmietanę z mąką (dokładnie wymieszać w szklance), aby uzyskać rodzaj pulpy pomidorowej.
Gdy mięso jest miękkie, dodajemy do wywaru wszystkie warzywa (łącznie z pulpą pomidorową) i zarzucamy zupę makaronem; gotujemy około 30 minut.
Kroimy grubo zieleninę i dodajemy do zupy 5-10 minut przed końcem. Doprawiamy solą i pieprzem mielonym.
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 277
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 224