Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z warzyw ekologicznych z mięsem drobiowym. Mam właśnie warzywka bez chemii i często ta zupa gości na moim stole. Jeśli zostaje z obiadu, przechowuję w lodówce na drugi dzień.
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 345
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 150
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1519
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 345
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 150
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1519
Składniki
Woda, mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, kostka EKO- gotujemy do miękkości mięsa
Kroimy/ścieramy warzywa: pomidory, paprykę, cebulę -w kostkę; por – w krążki; seler, marchew, pietruszkę, cukinię - na tarce o grubych oczkach;
Na 2 łyżkach oleju rzepakowego, na patelni, podsmażamy cebulę i ½ pomidorów, po chwili dodajemy śmietanę z mąką (dokładnie wymieszać w szklance), aby uzyskać rodzaj pulpy pomidorowej.
Gdy mięso jest miękkie, dodajemy do wywaru wszystkie warzywa (łącznie z pulpą pomidorową) i zarzucamy zupę makaronem; gotujemy około 30 minut.
Kroimy grubo zieleninę i dodajemy do zupy 5-10 minut przed końcem. Doprawiamy solą i pieprzem mielonym.